2010-09-07 14:56:24• hírek • Szatmar.ro

Még az ócskavasat is lopják

Hétfő délután a nagykárolyi rendőrség közrendért felelős járőrei ócskavas-tolvajokat lepleztek le. A fiatalok 360 kilogramm vasat próbáltak meg elsajátítani egy régi gyár területéről.

A szokásos járőrözés közben nap mint nap érdekes esetekre bukkannak a rendőrök. Az évek tapasztalatának köszönhetően már kifinomult az érzékük a gyanús személyek kiszúrására.

Hétfőn délután két fiatalemberre lettek figyelmesek, akik ócskavasat szállítottak. A Nagykárolyi Rendőrség közbiztonság-védelmi ügynökei a Caplenilor utcában állították meg a gyanús személyeket. Az ellenőrzés és kikérdezés során kiderült, hogy nem csalt megérzésük és a 36 éves Iosif S. valamint a a 19 éves Dan R. egy régi cukorgyár területéről tulajdonították el az ócskavasat azzal a céllal, hogy ezt majd leadják, és pénzt kapnak érte.

 

Hiába néz ki azonban senki földjének egy-egy működésen kívüli kereskedelmi egység, vagy ipari terület, attól függetlenül mindegyiknek gazdája van, ha nem más, az adott település. Ez viszont nem jogosítja fel még a rászorulókat sem arra, hogy elvigyék, és saját tulajdonjukként húzzanak hasznot az innen összeszedett javakból. Számos rendőrségi közlemény számol be hasonló esetekről, és valószínűleg rengeteg olyan eset történik, amelyet nem lepleznek le vagy ha el is kapják őket, tettük nem olyan nagy jelentőségű, hogy komolyabb büntetéseket alkalmazzanak.

Ez a két elkövető éppen rosszkorra időzített, viszont egyelőre megúszták azzal, hogy a 360 kilogramm vasat elkobozta tőlük a rendőrség, és visszajuttatta a megkárosított félnek.


A rendőrség már számos esetben fogott el ócskavas-tolvajokat
A rendőrség már számos esetben fogott el ócskavas-tolvajokat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: